Víkend Bítov

CZ  

Stále více účastníků konference využívá cestu do atraktivního prostředí konference jako výlet. Stačí přijet dříve, zaplatit si ubytování třeba od pátku, případně sebou vzít rodinu a máte k dispozici hezký víkend s individuálním programem. Večery pak většinou trávíme společně.

Pokud si chcete užít víkend v Bítově, což je díky termínu, lokalitě a nízké ceně velmi zajímavé, vyplňte prosím přihlášku bez zbytečného prodlení. Ubytování pro dřívější příjezd negarantujeme.

Stravování a prohlídka pivovaru s degustací

Součástí ceny je jak stravování - snidaně a večeře, tak prohlídka pivovaru s degustací, která proběhne v sobotu večer.

Bítov, penzion - pivovar U Tesařů
http://www.utesaru.cz
Penzion U Tesařů Bítov

Rodinný penzionu U Tesařů v Bítově vznikl v roce 1995, kdy bylo vystavěno 5 pokojů, umístěných přímo nad restaurací. Pro velký zájem byl penzion rozšířen o další budovu, která byla po celkové rekonstrukci otevřena v roce 2011. Kapacita penzionu je nyní 35 lůžek, celkem ve 14 pokojích, pokoje mají vlastní koupelny a toalety. Penzion leží přímo uprostřed vesnice Bítov, cca 1,5 km od řeky Dyje, v krásné přírodě Vranovské přehrady ve výšce 440 m nad mořem.

Ubytování je zajištěno včetně stravování v místní restauraci - snídaně a večeře. Pochutnáte si na domácí kuchyni, připravované výhradně z kvalitních surovin. Ochutnáte pivo Tesák z vlastního mimipivovaru. Připravena je také pestrá paleta vín z moravského sklepa Vinařství Líbal z Horních Dunajovic.

Wifi je k dispozici na všech pokojích penzionu. V prostorách penzionu je uzamykatelné parkoviště. K dispozici je úschovna kol, menší zahrada s posezením a dětské hřiště.

Hasičský pivovar

CZ  
Hasičský pivovar Bítov

Hasičský pivovar v Bítově patří manželům Tesařovým. Byl vybudován v prostorách bývalé hasičské zbrojnice v Bítově.Z tohoto důvodu nese pivovar jméno Hasičský pivovar. Návštěvník má možnost ochutnat kvalitní mok, uvařený a hýčkaný sládkem-majitelem. Pivovar je v provozu od podzimu roku 2015. Vaří hlavně světlý ležák-nejtypičtější poctivé české pivo, ležáckého typu dle tradičních receptur.

http://www.utesaru.cz/content/pivovar

Víkendové aktivity

CZ  
Koupání

Zátoka Vranovské přehrady, vhodná ke koupání, je v dosahu 15 minut chůze.

Pěší turistika

V okolí penzionu je bezpočet značených pěších tras pro turisty, např. procházka krásnou přírodou k hradu Bítov, nebo ke zřícenině Cornštejn.

Cyklotrasy

Značené cyklotrasy vedené např. Národním parkem Podyjí, nebo napojené na cyklotrasy v Rakousku, jsou v bezprostředním okolí.

Užitečné odkazy

Vranovsko - top5
Kroužek kolem Bítova
Bítov - cyklistika a turistika
Cyklotrasy kolem Bítova
Cyklotrasy Podyjí
Vranov nad Dyji - pro turisty

Bítov - kam na výlet

CZ  
Veteran museum Bítov 0,2 km
http://tatramuseumbitov.webnode.cz

Museum je zaměřeno především na značku TATRA a maloobsahové motocykly. Součástí musea je i vojenská technika. V museu se nachází vždy minimálně 50 exponátů. Otvírací doba: červenec až srpen 9:00 hod. - 19:00 hod, květen a říjen 10:00 - 17:00 hod. Parkoviště pro osobní vozy i autobusy je přímo před budovou.

Hrad Bítov 3 km
https://www.hrad-bitov.cz/cs

Bítov je jedním z nejstarších a nejromantičtějších hradů naší země. Jedinečné je již jeho umístění v krajině: leží na ostrohu obtékaném ze tří stran řekou Želetavkou, nedaleko jejího soutoku s Dyjí, v malebném kaňonu tzv. Moravského Švýcarska. Dnes se zrcadlí ve vodách Vranovské přehrady (zbudované k r. 1935), které zatopily obec Bítov v podhradí a které násobí jeho přeludné kouzlo. Kouzlo Bítova dotváří početné sbírky zoopreparátů - upomínka na sběratelskou činnost posledního majitele, Jiřího, barona Haase (+1945) a jeho slavnou bítovskou zoologickou zahradu, jednu z největších soukromých ZOO na kontinentě. Nejvyhledávanější je kolekce padesáti vycpaných psů nejrůznějších ras, největší toho druhu na světě vůbec.

Zřícenina hradu Cornštejn 3 km
http://www.cornstejn.cz

Hrad Cornštejn představuje vynikající ukázkou fortifikační architektury období pozdní gotiky, takže návštěvník jeho mohutných zřícenin jistě nebude zklamán. A to tím spíše, že Vranovská přehrada, nad níž se Cornštejn vypíná, je známým letoviskem. Hrad Cornštejn byl postaven v první polovině 14. století jako královská pevnost společně s hradem Frejštejnem na posílení hradu Bítova. Byl vybudován na skalnatém ostrohu nad řekou Dyjí, která jej obtéká ze tří stran; zpočátku šlo o nevelký hrad přibližně oválného půdorysu, oddělený od hřebenu hlubokým příkopem. Areál hradu vymezovala mohutná zed s věží na severu a s palácem na protilehlé straně. Zbytky zdi a palácové sklepy se dochovaly dodnes.

Zámek a město Vranov nad Dyjí 12 km
http://www.zamek-vranov.cz/cs
https://www.vranovnaddyji.cz/vranov-nad-dyji

Zámek Vranov nad Dyjí ležící na jižní hranici českého státu asi 110 km od Vídně patří k nejpozoruhodnějším světským stavbám středoevropského baroka. Vznikl přestavbou ze zeměpanského románskogotického hradu, který je poprvé připomínaný k roku 1100. Současnou podobu mu vtiskli po ničivém požáru v roce 1665 hrabata Althannové. Od svého zpřístupnění pro veřejnost po druhé světové válce se zámek ve Vranově stal vyhledávaným cílem mnoha českých i zahraničních turistů.

Národní park Podyjí 16 km
http://www.nppodyji.cz

Táhne se kolem řeky Dyje, která zde vytváří krásné scenérie spolu se skálami, lesy a zdejší pahorkatou krajinou. Národní park Podyjí zahrnuje 62 km2 území podél řeky Dyje, od Znojma až po Vranovskou přehradu (Vranov nad Dyjí). Národním parkem bylo toto území prohlášeno v roce 1992. Většina pahorkaté krajiny Podyjí spadá do Českomoravské vrchoviny, pouze východní kraj do Dyjsko-svrateckého úvalu. Národní park Podyjí je výjimečný především svou kombinací říčního kaňonovitého údolí s pahorkatou krajinou. Řeka Dyje zde také má mnoho meandrů, které dělají její okolí zajímavější.

Zámek Uherčice 15 km
http://www.zamek-uhercice.cz

Rozlehlý zámecký areál zahrnující obytné a reprezentační prostory i hospodářské budovy tvoří, včetně zahrad a parků, významný krajinotvorný soubor. Vznikl na místě původní gotické tvrze ze sklonku 15. století. Přibližně na tomtéž obdélném půdorysu proběhla kolem poloviny 16. století přestavba tvrze na renesanční zámek, dodnes v jádru dochovaný a tvořící východní část komplexu. Ač to nemusí být na první pohled patrné, v případě uherčického zámku se jedná o velmi cennou renesanční památku. Díky částečnému zpřístupnění v roce 1996 se navíc návštěvníkovi naskýtá ojedinělá příležitost nahlédnout do procesu památkové obnovy historického objektu. Návštěvu Uherčic rozhodně doporučujeme i přesto, že se zámek bohužel dosud nachází ve velmi zuboženém stavu, zapříčiněném činností státního statku a vojska ve druhé polovině 20. století.

Město Jemnice 21 km
https://tic.jemnice.cz/cs

Jemnice je městem na jihozápadě Moravy ležícím v okrese Třebíč v Kraji Vysočina, jihozápadně od města Třebíče. Nadmořská výška obce je 470 metrů nad mořem. Obec patří do správního obvodu obce s rozšířenou působností Moravské Budějovice. Žije zde přibližně 4 000 obyvatel. První zmínky o Jemnici jsou již z roku 1227.

Hrad Hardegg Rakousko 25 km
http://www.burghardegg.at

Úzké kotlině mocně vévodí hrad Hardegg. Středověký hradní areál s expozicí Maxmiliána Mexického v nejmenším městě Rakouska. Na základě archeologických výzkumů bylo prokázáno, že byla hradní vyvýšenina osídlena již od 10. století. Vypíná se vysoko nad údolím řeky Dyje a vévodí stejnojmennému městu Hardegg, které vyrostlo v jeho podhradí.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek