Jeskyně

CZ  
MacochaPropast Macocha
Na okraji propasti Macocha jsou dva vyhlídkové můstky. První z nich byl vybudován v roce 1882 – je umístěn v nejvyšším bodě a jmenuje se Horní můstek. Druhý z nich pochází z roku 1899, nachází se 92 metrů nad spodní částí propasti a je z něho velmi dobře vidět na dno.

Lanovka z Macochy k Punkevním jeskyním

Dopravu mezi Horním můstkem a Pustým žlebem zajišťuje lanovka, která zvládne převýšení z horního okraje Macochy k „Punkevkám“ (131 m) na 249 metrech za 3 minuty.

Punkevní jeskyně

Jsou nejvyhledávanější jeskyně Moravského krasu – leží dva kilometry od Skalního Mlýna a jsou přístupné vchodem ve stěně krasového kaňonu Pustý žleb. Svou oblibu si získaly díky tomu, že návštěvníkům umožňují dostat se na dno propasti Macocha a zároveň podniknout plavbu na lodičkách na podzemní říčce Punkvě.

Úvod

CZ  

Podobně jako na všech COMMON konferencích i v Brně pro Vás připravujeme zajímavý doprovodný program.

V neděli odpoledne začíná doprovodný společenský program konference společnou prohlídkou propasti Macocha. Doprava na Macochu a zpět do Brna je individuální.

 

Neděle 18.května 2008
Prohlídka propasti Macochaod 14:00h
Lanovka z Macochy k Punkevním jeskynímod 15:00h
Vstup do Punkevních jeskyní, prohlídka asi 60 minutod 15:40h
Návrat lanovkou zpět na Macochu, návrat do Brnaod 16:50h

Pondělí 19. května 2008

CZ  
Pondělí 19. května 2008
Hudební produkce skupin Fleret a Dorian Grayod 19:00h

 

Také na této konferenci bude pondělní doprovodný program opět ve znamení kultury, respektive hudební produkce. Navázali jsme na tradici, ale tentokrát budou hrát skupiny dvě a s oběma již máme na konferencích Commonu zkušenosti. Skupina Fleret už nám předvedla svoji rockovou smršť maskovanou folkem ve Skalském Dvoře a účastníci konference v Trenčíně si jistě vzpomenou na fantastickou produkci skupiny Dorian Gray do časných ranních hodin.

Protože se skupiny budou v produkci střídat, očekáváme dlouhou zábavu plnou nevšedních zážitků.

Fleret

CZ  
BartosikFleret
Kořeny této valašské kapely sahají do roku 1983 a byli u toho, po návratu z vojny, Zdeněk Hrachový a Petr Chrastina. Od té doby se vHrachovy kapele vystřídala řada vynikajících muzikantů, jako třeba Vlasta Redl a Fleret se stal na hudebním poli doslova legendou. Netradiční kombinace folku a rocku přinesla Fleretu spoustu fanoušků, ocenění a také 14 CD a DVD. Tato Vizovická kapela hraje v současnosti v sestavě Zdeněk „Hrach“ Hrachový, Stanislav „Stanley“ Bartošík, Tomáš „Coudy/Kody/Blecha“ Vunderle, Vítek Rokyta a Jiří „Heglas“ Hlavnička.

Dorian Gray

CZ  
DoianGray1

Dorian Gray

Je akustická formace, která hraje převzaté skladby od Beatles, Erica Claptona, Stinga až po Bon Jovi, neboli rockové šlágry 60 – 90 let. Na čelo hraje současný virtuóz Slavo Repasky, který určitě předvede i něco z klasické hudby, neboli záběr je opravu velký. Zpěv a kytara Rasto Rigo a Vadim Bušovský sólová a akustická kytara.

Vadim1

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek