Miroslav Iwachow

Miroslav Iwachow je Business Development &/nTechnical Support Manager společnosti Avnet pro/nEvropu. Před nástupem do Avnetu v roce 1999/npracoval 6 let v IBM Česká republika jako/nproduktový manager pro iSeries. V současné době vede/ncertifikační školení pro obchodní partnery a je stálým hostem/nIBM v Rochesteru, kde pracoval na posledních třech vydáních/ntechnických příruček iSeries and AS/400e Handbook/na iSeries and AS/400e System Builder. Do jeho/nzodpovědnosti rovněž spadá podpora obchodních partnerů/nv oblasti High Availablilty po celé Evropě.

Milan Kalabis

O roku 2021 Kyndryl, do 2021 IBM, oddělení GTS od roku 1993. IT Specialista i5/OS se zaměřením na komunikace, ochranu dat, kryptografie HSM modul. IBM i5/OS® security a system monitoring, MQ IBM i , IBM p,x monitoring . V roce 1997 tři měsíce v Rochester MN na pozici IST level 3 zákaznická podpora, v roce 2007 Rochester, MN ITSO residence na téma Protecting i5/OS Data with Encryption

Michal Řehák

Od roku 1996 zaměstnancem IBM. V současné době pracuje jako konzultant v oddělení IBM Lab Services se zaměřením na podporu IBM i systémů. Specializace HA řešení, ochrana dat. Certifikace Mimix, iTera, Powerlock, Tango/04.

Pavel Stěhule

Pavel Stěhule, GoodData S PostgreSQL pracuje od roku 99, kdy PostgreSQL byla jedinou o.s. databází, ve které bylo možné psát uložené procedury a otestovat většinu ukázkových SQL příkazů. Během posledních šesti let publikoval téměř čtyři desítky článků na rootu, většinou tematicky zaměřené na PostgreSQL. Vytvořil a udržoval http://postgresql.ok.cz. Nyní se stará o http://www.postgres.cz. Aktivně se podílí na vývoji PostgreSQL, především na doplňování funkcionality jazyka PL/pgSQL. Je autorem modulu orafce, který se používá pro usnadnění migrace z Oracle na PostgreSQL, rozšiřujícímu modulu PL toolbox a modulu pro komfortnější kontrole kódu v PL/pgSQL - plpgsql_lint a plpgsql_check. Pracuje jako programátor ve společnosti GoodData a příležitostně školí, propaguje a konzultuje PostgreSQL.

Igor Novotný

Věčný IT poutník, který již zakusil pozici pedagoga, zákazníka i dodavatele a déle jak 30 let se s plným nasazením věnuje systémům pro zpracování a ukládání dat.

Evžen Kučera

Spolumajitel Aegis s.r.o. S AS/400 pracuji od roku 1991, zaměřuji se na vývoj software a systémové programování. Programoval jsem pro ICBS, BPCS, MIDAS a IBIS v Čechách i zahraničí. Zaměřuji se na CL, RPG, ILE, Javu, XML, MQ, WS, modernizaci a integraci AS/400 aplikací. Od roku 1996 školím Základy AS/400, CL a RPG základní i pokročilé, ILE a RPG API Express.

Karel Fiedler

Programátor v Transportě, ITS, CAC Leasing a ČMSS na technologiích: DOS/4, OS/400, i5/OS, Linux, Windows a jazycích: PL/I, Cobol, RPG, Synon/2E, SQL, InfoSphere DataStage, Inspire Designer, HTML5, Python... Innovation Lab - sledování trendů

Rudolf Pecinovský

Je špičkovým odborníkem na výuku programování. Publikoval již 39 učebnic, které byly přeloženy do 5 jazyků, a nepřeberné množství článků a příspěvků na odborných konferencích. Je autorem metodiky výuky programování "Karel", navazující metodiky "Baltík" a moderní metodiky výuky objektově orientovaného programování "Design Patterns First". Učí programování na VŠE. Knihy "Naučte se myslet a programovat objektově", "Myslíme objektově v jazyku Java" a „Návrhové vzory – 33 vzorových postupů pro objektové programování“, patří k absolutně nejlepší odborné literatuře o objektovém programování.Jeho práce mu je posláním a dá se říci, že je „evangelista“ objektově orientovaného programování.

Vladimír Župka

Od roku 1965 jsem programoval na několika počítačích včetně AS/400. V současnosti jsem v důchodu a příležitostně školím předměty týkající se systému AS/400 (iSeries, System i, IBM i) pro různé společnosti a někdy se také účastním menším dílem v projektech jako programátor. Mým oblíbeným jazykem je RPG, ale programuji i v jazycích Cobol, C a Java.

Aleš Petr

Od roku 1998 zaměstnancem IBM Česká republika, Global Technology Services na pozici IT Specialist se zaměřením na i5/OS a middleware. Zkušený v oblasti Java, web services a WebSphere.

Jan Musil

Jan Musil pracuje ve společnosti IBM od roku 2002 jako technická podpora prodeje produktů portfolia IBM Cloud se zaměřením na databázové platformy, řešení Unified Governance, jako jsou IBM Optim a StoredIQ a na služby Watson AI. Ve společnosti IBM pracuje na pozici Client Technical Professional pro Střední a Východní Evropu.

Miloš Růžička

Od roku 1990 stále v prostředí AS/400. Poprvé se s nimi potkal v ČSOB. V letech 1995-1999 IBM Česká republika, 1999-2001 Crede Experto, 2001-2013 Avnet. V současné době pracuje ve firmě ITS (od roku 2014) na pozici obchodně technického specialisty.

Lukáš Jelínek

Vystudoval FEL ČVUT, obor výpočetní technika. Pracoval ve firmě ERA a.s. na vývoji SW pro civilní a vojenské pasivní radiolokační systémy. Od roku 2005 podniká především v oblasti webových aplikací a webdesignu, od roku 2019 se podílí na projektu open-source routeru Turris. Aktivně se věnuje Linuxu, svobodnému softwaru a problematice otevřených datových formátů, protokolů a otevřených dat.

Jaroslav Bureš

Student FIT VUT Brno, od roku 2017 pracuje ve firmě Aegis. Zkušenosti s programováním v C/C++ a JAVA.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek