Milan Král

Pracuje už dvě desítky let v hardwarovém teamu IBM, především u POWER technologií. Jeho hlavním zaměřením je navrhování řešení, architektura, produktové konzultace, předprodejní podpora (a nejen předprodejní) zahrnující POWER servery. Během své praxe měl možnost se po několik let podílet i na rozmanitých řešeních v zahraničí, především v regionu Evropy, Asie i Afriky. I když byl původně orientován především na AIX, dnes se stále víc zabývá Linuxem a také IBM i.

Petr Leština

V IBM od roku 1995. Specialista a konzultant IBM software pro platformu WebSphere. Zabývá se problematikou řešení, především oblastí J2EE aplikačních serverů, aplikační integrace, Enterprise Service Bus, procesní integrace a dalších oblastí spojených s platformou WebSphere. Má zkušenosti z řešení jak v České republice i zahraničí, především v zemích CEMAAS.

Martin Černický

Pracuji v IBM od roku 1995, z toho 10 let jako IT konzultant v týmu IBM Lab Services Česká republika. Mým hlavním zaměřením jsou činnosti IT infrastrukturního architekta pro velké projekty a specializace na systémy Power, především virtualizace PowerVM, OS AIX a vše s tím související. Mým koníčkem je především amatérská astronomie, aktivně pozoruji oblohu a podílím se na činnosti České astronomické společnosti a dále kvalitní poslech hudby.

Aleš Petr

Od roku 1998 zaměstnancem IBM Česká republika, Global Technology Services na pozici IT Specialist se zaměřením na i5/OS a middleware. Zkušený v oblasti Java, web services a WebSphere.

Vladimír Župka

Od roku 1965 jsem programoval na několika počítačích včetně AS/400. V současnosti jsem v důchodu a příležitostně školím předměty týkající se systému AS/400 (iSeries, System i, IBM i) pro různé společnosti a někdy se také účastním menším dílem v projektech jako programátor. Mým oblíbeným jazykem je RPG, ale programuji i v jazycích Cobol, C a Java.

Evžen Kučera

Spolumajitel Aegis s.r.o. S AS/400 pracuji od roku 1991, zaměřuji se na vývoj software a systémové programování. Programoval jsem pro ICBS, BPCS, MIDAS a IBIS v Čechách i zahraničí. Zaměřuji se na CL, RPG, ILE, Javu, XML, MQ, WS, modernizaci a integraci AS/400 aplikací. Od roku 1996 školím Základy AS/400, CL a RPG základní i pokročilé, ILE a RPG API Express.

Ladislav Domin

1993 - Ukončenie štúdia na Elektrotechnickej fakulte STU v Bratislave. 1995-1997 SoftBANK a.s. programátor OS/400 a Windows od 1997 Dominanz s.r.o. analýzy a implementácie, OS/400, Linux, Windows. Venujem sa návrhu a implementácií iformačných systémov. Autor programu Spool++. Skúsenosti: OS/400 API, Win32, MFC, Linux,Java.

Bartlomiej Grabowski

Bartlomiej Grabowski known as Bart, a B.A Computer Science. IBM Champion and Platinum Redbook author with over 15 technical publications. +20 years of experience in various worldwide solutions works for DHL IT Services - one of the biggest IBM i installations. He runs a personal blog www.TheIBMi.org which covers many topics related to IBM Power Systems, IBM i, Virtual I/O Server. He is a frequent speaker presenting at technical conferences and events.

Michal Řehák

Od roku 1996 zaměstnancem IBM. V současné době pracuje jako konzultant v oddělení IBM Lab Services se zaměřením na podporu IBM i systémů. Specializace HA řešení, ochrana dat. Certifikace Mimix, iTera, Powerlock, Tango/04.

Michal Peffek

Od roku 2005 do 2015 pracoval v IBM GTS předeším na projektech spojených s IBM Power, od roku 2015 pracuje ve společnosti Xorux která vyvíjí nástroje pro performance moniting IT Infrastruktury.

Igor Novotný

Věčný IT poutník, který již zakusil pozici pedagoga, zákazníka i dodavatele a déle jak 30 let se s plným nasazením věnuje systémům pro zpracování a ukládání dat.

Jan Cífka

Živnostník (OSVČ), dlouholetý specialista IBM i OS (OS/400, AS400) v bankovnictví a u IBM business partnerů (1990-2005). V letech 2000-2005 byl prvním předsedou Common ČR, 2003 residence Single Signon u IBM ITSO Rochester. Před rokem 1989 více než 20 let systémový programátor mainframů JSEP a IBM, 2005-2017 opět pracoval na vývoji softwarových nástrojů pro mainframy, pak se vrátil zpět ke své životní lásce - IBM i. Zkušenosti s počítači od roku 1963.

Lukáš Jelínek

Vystudoval FEL ČVUT, obor výpočetní technika. Pracoval ve firmě ERA a.s. na vývoji SW pro civilní a vojenské pasivní radiolokační systémy. Od roku 2005 podniká především v oblasti webových aplikací a webdesignu, od roku 2019 se podílí na projektu open-source routeru Turris. Aktivně se věnuje Linuxu, svobodnému softwaru a problematice otevřených datových formátů, protokolů a otevřených dat.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek