Patrícia Šuráňová-Karvašová

CZ  
Patrícia Šuráňová - Karvašová

Zpěvačka Patrícia Šuráňová - Karvašová je Česko-Slovenská vícežánrové interpretka, nejvíce se profilující v jazzu a blues. Narodila se v Banské Bystrici, nyní žije a působí hlavně v Brně. Její sametově - temný kontraalt vyzní zejména v promyšlených jazzových a bluesových aranžmá. Podmanivá barva hlasu a jistý výraz zní skvěle také v rocku nebo ve zvonivém funky. Spolu s jistým doprovodem kapely zanechává v posluchačích vždy silný zážitek.​

Patrícia Šuráňová-Karvašová Můžete ji vidět s jazzovou kapelou, ale i ve festivalové bigbandové sestavě, kde interpretuje swingovou a dixielandovou klasiku. Zapojuje se i do příležitostných formací s významnými českými a slovenskými jazzovými osobnostmi.

Aktuálně Patrícia dokončuje autorské album zaměřené na hudbu 70.-80. let se silnými autorskými texty a také s doprovodnými videoklipy.


Patrícia Šuráňová Karvašová - Závoj
Patrícia Šuráňová Karvašová - Svíce
Patrícia Šuráňová Karvašová - Dívka

Martin Černický - Rekonstrukce planetária v Praze

CZ  

Bude mít Praha nejlepší planetárium na světě? Co se to děje v pražském planetáriu? Proč je nyní hlavní sál (ta veliká kopule) uzavřen? Probíhá projekt výměny projekčního systému!

Planetárium v Praha

V zajímavém (doufám) povídání vás seznámím nejen s probíhající rekonstrukcí, ale i s historií a budoucností pražského planetária. Věřte, že se máme na co těšit! Věnovat se budeme i vývoji projekčních systémů planetárií od jejich počátků až do dnešní doby. Povídání doplní i fotografie z probíhající rekonstrukce...

Petr Šuráň

CZ  
Petr Šuráň Patrícia vystoupí v duu s kytaristrou Petrem Šuráňem, bluesovým a jazzovým kytaristou.

Petr se kromě hraní věnuje studiovému zvuku a recordingu, aranžování a studiové produkci. Zároveň roky působí v oblasti dodávkek IT, nyní jako konzultant pro rozsáhlé projekty ve státní správě.


https://www.patriciavoice.cz/omne
https://www.bbband.sk
https://novaformacebrno.cz

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek