Vladimír Župka

Od roku 1965 jsem programoval na několika počítačích včetně AS/400. V současnosti jsem v důchodu a příležitostně školím předměty týkající se systému AS/400 (iSeries, System i, IBM i) pro různé společnosti a někdy se také účastním menším dílem v projektech jako programátor. Mým oblíbeným jazykem je RPG, ale programuji i v jazycích Cobol, C a Java.

Martin Černický

Pracuji v IBM od roku 1995, z toho 10 let jako IT konzultant v týmu IBM Lab Services Česká republika. Mým hlavním zaměřením jsou činnosti IT infrastrukturního architekta pro velké projekty a specializace na systémy Power, především virtualizace PowerVM, OS AIX a vše s tím související. Mým koníčkem je především amatérská astronomie, aktivně pozoruji oblohu a podílím se na činnosti České astronomické společnosti a dále kvalitní poslech hudby.

Václav Matoušek

Absolvent VŠSE Plzeň, fakulta elektrotechnická, obor/nelektronické počítače. Od roku 1993 pracuje v IBM ČR/nv obchodním týmu prodeje AS/400 a iSeries. Specializuje se/nna předprodejní podporu.

Jan Musil

Jan Musil pracuje ve společnosti IBM od roku 2002 jako technická podpora prodeje produktů portfolia IBM Cloud se zaměřením na databázové platformy, řešení Unified Governance, jako jsou IBM Optim a StoredIQ a na služby Watson AI. Ve společnosti IBM pracuje na pozici Client Technical Professional pro Střední a Východní Evropu.

Evžen Kučera

Spolumajitel Aegis s.r.o. S AS/400 pracuji od roku 1991, zaměřuji se na vývoj software a systémové programování. Programoval jsem pro ICBS, BPCS, MIDAS a IBIS v Čechách i zahraničí. Zaměřuji se na CL, RPG, ILE, Javu, XML, MQ, WS, modernizaci a integraci AS/400 aplikací. Od roku 1996 školím Základy AS/400, CL a RPG základní i pokročilé, ILE a RPG API Express.

Jiří Kolařík

Se systémy AS/400 a IBM i pracuje od roku 1992, převážně v oblasti návrhu a vývoje aplikací. Jeho preferovaným vývojovým prostředím pro aplikace je 4GL nástroj LANSA. Pro produkty LANSA vede také školící kursy v ČR a SR. Má bohaté zkušenosti s různými uživatelskými rozhraními IBM i aplikací (5250 terminál, Windows klient, Web, refacing ). V roce 1996 se podílel na vytvoření jedné z prvních web aplikací v ČR, běžících na platformě AS/400.

Igor Novotný

Věčný IT poutník, který již zakusil pozici pedagoga, zákazníka i dodavatele a déle jak 30 let se s plným nasazením věnuje systémům pro zpracování a ukládání dat.

Aleš Jeřábek

Senior konzultant a poradce pracující téměř 25 let v oboru podnikových ERP systémů. Specialista na odběratelsko dodavatelské vztahy v oblasti automotive. Je standardním členem mezinárodních projektů. Vyvíjí a implementuje logistiku expedice a řízení odbytu a nákupu. Hlavní doménu tvoří podpora ERP systémů na platformě IBM. Člen týmu ePLICAR od roku 2010.

Jiří Obermaier

Od roku 1996 v oboru IT/ERP Automotive. Implementace ERP na platformě IBM AS/400. Podpora mezinárodních projektů. Školení. AS/400 technická podpora, RPG, spolupráce na vývoji aplikací. Implementace skenovací logistiky, řízení výroby (MDE / BDE), podpora integrovaného řídícího systému firmy.

Milan Langer

Absolvent ČVUT fakulta strojní. Práce na AS/400 od roku 1996 v různých pozicích. Nyní administrátor pro systém i v ČSOB.

Pavel Vodička

Od svého nástupu do CSOB v roce 1990 pracuji se systémy IBMi (AS/400). Mám všeobecný přehled o této platformě. > Nejdříve jsem pracoval pro útvar rozvoje pobočkové sítě. Měl jsem na starost jednak bankovní techniku, jednak bankovní aplikace pro pobočkovou sít, včetně aplikace IBIS. > Následně jsem pracoval více než 10 let jako IT aplikační architekt. V této pozici jsem spolupracoval s kolegy z IT KBC. > Mezi největší aplikace, které jsem pomáhal v této pozici zavádět a aplikovat do praxe bylo datové úložiště od IBM DB2. > V současné době pracuji v útvaru provozní podpory aplikací, které pracují na platformě IBMi.

Milan Kalabis

O roku 2021 Kyndryl, do 2021 IBM, oddělení GTS od roku 1993. IT Specialista i5/OS se zaměřením na komunikace, ochranu dat, kryptografie HSM modul. IBM i5/OS® security a system monitoring, MQ IBM i , IBM p,x monitoring . V roce 1997 tři měsíce v Rochester MN na pozici IST level 3 zákaznická podpora, v roce 2007 Rochester, MN ITSO residence na téma Protecting i5/OS Data with Encryption

Milan Král

Pracuje už dvě desítky let v hardwarovém teamu IBM, především u POWER technologií. Jeho hlavním zaměřením je navrhování řešení, architektura, produktové konzultace, předprodejní podpora (a nejen předprodejní) zahrnující POWER servery. Během své praxe měl možnost se po několik let podílet i na rozmanitých řešeních v zahraničí, především v regionu Evropy, Asie i Afriky. I když byl původně orientován především na AIX, dnes se stále víc zabývá Linuxem a také IBM i.

Aleš Petr

Od roku 1998 zaměstnancem IBM Česká republika, Global Technology Services na pozici IT Specialist se zaměřením na i5/OS a middleware. Zkušený v oblasti Java, web services a WebSphere.

Rudolf Pecinovský

Je špičkovým odborníkem na výuku programování. Publikoval již 39 učebnic, které byly přeloženy do 5 jazyků, a nepřeberné množství článků a příspěvků na odborných konferencích. Je autorem metodiky výuky programování "Karel", navazující metodiky "Baltík" a moderní metodiky výuky objektově orientovaného programování "Design Patterns First". Učí programování na VŠE. Knihy "Naučte se myslet a programovat objektově", "Myslíme objektově v jazyku Java" a „Návrhové vzory – 33 vzorových postupů pro objektové programování“, patří k absolutně nejlepší odborné literatuře o objektovém programování.Jeho práce mu je posláním a dá se říci, že je „evangelista“ objektově orientovaného programování.

Richard Strouhal

Jeden ze zakladatelů společnosti Aegis s.r.o. pracuje se systémy IBM i (AS/400) od roku 1991. Má všeobecný přehled o systémech IBM a nyní se specializuje na analýzy, vývoj aplikací a databáze. Dříve pracoval v rámci bankovní systémové a provozní podpory a dále jako vývojář. Od roku 1996 se účastní vzdělávacího programu IBM jako lektor a autor několika školících materiálů.

Jan Cífka

Živnostník (OSVČ), dlouholetý specialista IBM i OS (OS/400, AS400) v bankovnictví a u IBM business partnerů (1990-2005). V letech 2000-2005 byl prvním předsedou Common ČR, 2003 residence Single Signon u IBM ITSO Rochester. Před rokem 1989 více než 20 let systémový programátor mainframů JSEP a IBM, 2005-2017 opět pracoval na vývoji softwarových nástrojů pro mainframy, pak se vrátil zpět ke své životní lásce - IBM i. Zkušenosti s počítači od roku 1963.

Jan Štolhofer

AS400 jsem potkal ve Zlíně v roce 1994 v tehdejší Foresbank. V Praze jsem začal v několika firmách programovat v RPG. Pak jsem se na chvilku vzdálil, abych se vrátil jako systémák v Moneta Money Bank. Nyní jsem zase programátorem a to v ČSOB.

Lukáš Jelínek

Vystudoval FEL ČVUT, obor výpočetní technika. Pracoval ve firmě ERA a.s. na vývoji SW pro civilní a vojenské pasivní radiolokační systémy. Od roku 2005 podniká především v oblasti webových aplikací a webdesignu, od roku 2019 se podílí na projektu open-source routeru Turris. Aktivně se věnuje Linuxu, svobodnému softwaru a problematice otevřených datových formátů, protokolů a otevřených dat.

Daniel Vrána

Java programátor ve firmě Aegis. Pracuji s technologiemi Spring, Hibernate, Vaadin.

Bohuslav Hrabina

Poprvé jsem se setkal s AS400 v roce 1992 ve Foresbank Zlín. Pro existující bankovní aplikaci jsem programoval pomocné RPG programy asi 7 let. V profesní kariéře jsem potkal i logistickou aplikaci na AS400 - programoval jsem v RPG pro německou firmu 4 roky ( OS400 měli v němčině :-( ). Od roku 2007 programuji v ČSOB.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek