Roman Horsky

V IBM od r. 1993 ako systémový inžinier pre/nAS/400, podporu zákazníkov a riešenie problémov./nProduktový manager pre AS/400. Produktový/nšpecialista na riešenie konsolidácie v prostredí/nsystém i/AIX/LINUX/WINDOWS & HA. BP/ntechnický manager CEMAAS (súčasť FTSS),/nvzdelávanie pre BP, IT architekt v GTS IBM/nSlovensko + podpora pre IBM i ( OS/400 )

Rudolf Pecinovský

Je špičkovým odborníkem na výuku programování. Publikoval již 39 učebnic, které byly přeloženy do 5 jazyků, a nepřeberné množství článků a příspěvků na odborných konferencích. Je autorem metodiky výuky programování "Karel", navazující metodiky "Baltík" a moderní metodiky výuky objektově orientovaného programování "Design Patterns First". Učí programování na VŠE. Knihy "Naučte se myslet a programovat objektově", "Myslíme objektově v jazyku Java" a „Návrhové vzory – 33 vzorových postupů pro objektové programování“, patří k absolutně nejlepší odborné literatuře o objektovém programování.Jeho práce mu je posláním a dá se říci, že je „evangelista“ objektově orientovaného programování.

David Matějka

David se tvorbu webů v PHP začal zajímat už na základce a zůstal u toho do dnes. Před sedmi lety zakotvil u Nette, občas ale i fušuje do frontendu, hlavně s pomocí Reactu a Typescriptu. Poslední tři roky pomáhá manGowebu přivádět k životu menší i větší weby a systémy.

Jan Musil

Jan Musil pracuje ve společnosti IBM od roku 2002 jako technická podpora prodeje produktů portfolia IBM Cloud se zaměřením na databázové platformy, řešení Unified Governance, jako jsou IBM Optim a StoredIQ a na služby Watson AI. Ve společnosti IBM pracuje na pozici Client Technical Professional pro Střední a Východní Evropu.

Milan Kalabis

O roku 2021 Kyndryl, do 2021 IBM, oddělení GTS od roku 1993. IT Specialista i5/OS se zaměřením na komunikace, ochranu dat, kryptografie HSM modul. IBM i5/OS® security a system monitoring, MQ IBM i , IBM p,x monitoring . V roce 1997 tři měsíce v Rochester MN na pozici IST level 3 zákaznická podpora, v roce 2007 Rochester, MN ITSO residence na téma Protecting i5/OS Data with Encryption

Aleš Petr

Od roku 1998 zaměstnancem IBM Česká republika, Global Technology Services na pozici IT Specialist se zaměřením na i5/OS a middleware. Zkušený v oblasti Java, web services a WebSphere.

Jan Cífka

Živnostník (OSVČ), dlouholetý specialista IBM i OS (OS/400, AS400) v bankovnictví a u IBM business partnerů (1990-2005). V letech 2000-2005 byl prvním předsedou Common ČR, 2003 residence Single Signon u IBM ITSO Rochester. Před rokem 1989 více než 20 let systémový programátor mainframů JSEP a IBM, 2005-2017 opět pracoval na vývoji softwarových nástrojů pro mainframy, pak se vrátil zpět ke své životní lásce - IBM i. Zkušenosti s počítači od roku 1963.

Zora Hollá

Zora v IBM vedie maly virtualny team specialistov v krajinach strednej a vychodnej Europy zaoberajucich sa rozvojom biznisu v oblasti kognitivnych systemov. Pod kognitivnymi systemami rozumie hlavne tie ktore sa vyuzivaju v oblasti vysokovykonneho pocitania, vysokorychlostnej analytiky, umelej inteligencie a hlbokeho ucenia, ale sucastou jej prace je aj podpora predaja serverov IBM Power s rieseniami na baze Open Source. V minulosti zastavala rozne pozicie v IBM vratane predaja a podpory IBM Power with i.

Eduard Seseras Más

After 10 years in a multi-lingual and international environment I acquired a wide experience in the IT sector, especially in the software industry, evolving from a technical position to functional and commercial role. As Senior Pre-sales Consultant, I am now supporting our partner network in EMEA, designing efficiently high value-added solutions that enable our customers to solve problems that affect both the IT department and the business.

Milan Král

Pracuje už dvě desítky let v hardwarovém teamu IBM, především u POWER technologií. Jeho hlavním zaměřením je navrhování řešení, architektura, produktové konzultace, předprodejní podpora (a nejen předprodejní) zahrnující POWER servery. Během své praxe měl možnost se po několik let podílet i na rozmanitých řešeních v zahraničí, především v regionu Evropy, Asie i Afriky. I když byl původně orientován především na AIX, dnes se stále víc zabývá Linuxem a také IBM i.

Martin Černický

Pracuji v IBM od roku 1995, z toho 10 let jako IT konzultant v týmu IBM Lab Services Česká republika. Mým hlavním zaměřením jsou činnosti IT infrastrukturního architekta pro velké projekty a specializace na systémy Power, především virtualizace PowerVM, OS AIX a vše s tím související. Mým koníčkem je především amatérská astronomie, aktivně pozoruji oblohu a podílím se na činnosti České astronomické společnosti a dále kvalitní poslech hudby.

Lukáš Jelínek

Vystudoval FEL ČVUT, obor výpočetní technika. Pracoval ve firmě ERA a.s. na vývoji SW pro civilní a vojenské pasivní radiolokační systémy. Od roku 2005 podniká především v oblasti webových aplikací a webdesignu, od roku 2019 se podílí na projektu open-source routeru Turris. Aktivně se věnuje Linuxu, svobodnému softwaru a problematice otevřených datových formátů, protokolů a otevřených dat.

Richard Strouhal

Jeden ze zakladatelů společnosti Aegis s.r.o. pracuje se systémy IBM i (AS/400) od roku 1991. Má všeobecný přehled o systémech IBM a nyní se specializuje na analýzy, vývoj aplikací a databáze. Dříve pracoval v rámci bankovní systémové a provozní podpory a dále jako vývojář. Od roku 1996 se účastní vzdělávacího programu IBM jako lektor a autor několika školících materiálů.

Evžen Kučera

Spolumajitel Aegis s.r.o. S AS/400 pracuji od roku 1991, zaměřuji se na vývoj software a systémové programování. Programoval jsem pro ICBS, BPCS, MIDAS a IBIS v Čechách i zahraničí. Zaměřuji se na CL, RPG, ILE, Javu, XML, MQ, WS, modernizaci a integraci AS/400 aplikací. Od roku 1996 školím Základy AS/400, CL a RPG základní i pokročilé, ILE a RPG API Express.

Václav Rosecký

Absolvent aplikované informatiky na FI MU, od roku 2011/npracuje v AEGIS s.r.o. Zabývá se vývojem SW na platformě/nJava, má ale zkušenosti i s C/C++ a PHP. Podílel se na/nvývoji open source řešení pro datové schránky.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek