Úvodní slovo

CZ  

Vážení členové sdružení Common a příznivci IBM POWER technologií,

poslední konference kde jsme se setkali byla v roce 2019 na Štrbském plesu. Nikoho tehdy nenapadlo co vše může přijít, a že se příště setkáme až za 3 roky. Epidemie COVIDu způsobila, že jsme postupně museli zrušit 3 připravované konference.

Tato epidemie téměř všem, někomu méně, někomu více, mnohdy i tragicky zasáhla do života. Podobně zasáhla i firmy. Mnoho firem se ale chopilo nových příležitostí, některé obory začaly výrazně růst, prosadily se nové služby a většinou u toho byly IT technologie.

Také se změnil způsob práce a komunikace velké části lidí, zvláště pak v IT. Prosadil se vzdálený přístup, elektronické konference a přibylo elektronické, často neosobní komunikace.

Co se ale nezměnilo jsou naše konference, jen jsme jich několik vynechali :) Proto jsme konferenci pojali jako "restart", návrat k tradicím a stmelovací akci. COVID nám znemožnil oslavit 20té narozeniny Commonu, oslavíme je tedy teď a zavzpomínáme. Do mota konference jsme proto dali "Zpět ke kořenům".

Konference bude v krásném historickém městě ve Znojmě. Hotel je zrekonstruovaný a jak se na Jižní Moravu sluší, má nádherný vinný sklep. Vzhledem k výše napsanému bude společenská stránka konference určitě velmi významná :)

Odborný program bude jistě velmi bohatý a zajímavý. Za 3 roky postupně přišlo mnoho novinek a také se v programu určitě promítne změna IT v době COVIDové.

Termín konání slibuje krásné počasí a také díky atraktivní lokalitě se mnoho z nás potká na místě už na začátku víkendu.

Těšíme se na setkání s Vámi

Evžen Kučera
místopředseda Common ČR