Makro a astro fotografie - Richard Strouhal

CZ  

Dvojblok přednášek na téma amatérské makro a astro fotografie.

Makro fotografie

Úvod do světa detailů, které zpravidla nevnímáme běžným okem. Řekneme si něco o makro fotografickém vybavení, včetně „fíglů“, které se používají pro větší detail.

Následovat budou ukázky makrofotografie „živé“ přírody, tedy výlet do světa vážek, pavouků a jiné drobotiny, za kterým není potřeba jezdit do vzdálených končin, ale máme ho zpravidla pod nohama, aniž bychom si ho všimli.

Astro fotografie

V přednášce, kterou někteří z vás už viděli na Common konferenci ve Znojmu 2022, si povíme jak fotit denní i noční oblohu "běžnou" fototechnikou. Ukážeme si fotky zajímavých úkazů, zatmění Slunce či Měsíce, konjunkce planet a pohledy na hvězdnou oblohu.

Přednáška ze Znojma 2022 je doplněna o několik „nových“ jevů, které od té doby na obloze nastaly.

Džipsís & Gádžos

CZ  

Skupina hrající francouzský gypsy jazz.

Skupina prakticky vznikla ve sklepě jednoho zvolenského domu v lednu 2017. V průběhu let si skupina zahrála na festivalech, společenských akcích, svatbách, v hudebních klubech, nebo kavárnách na Slovensku a také v Maďarsku. V roce 2021 se místa zpěvačky zhostila Lucia Švihlová, temperamentní to diva a studovaná profesionálka. Když mu to jeho plný kalendář dovolí, zahraje si s kapelou také Ľubo Šamo, virtuózní houslista. Skupina má vášeň pro temperamentní styl gypsy jazz, který je přístupný širokému publiku.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek