Alison K. Butterill

Alison je certifikovaný konzultant pro IT a pracuje v softwarových laboratořích/nIBM Toronto. V oblasti midrange pracuje více než 20 let a zaujímala celou/nřadu pracovních pozic od základní podpory až po technickou výuku. Během/nsvé kariéry se Alison vždy specializovala na oblasti aplikačního vývoje a na/ndatabáze. V současné pozici Technického obhájce pro aplikační vývoj, Alison/nposkytuje celosvětovou podporu pro programovací jazyky a nástroje na/niSeries. Přednášení a výukové aktivity, kterými povzbuzuje uživatele využívat/nvýhody nejnovějších vývojových technologií na iSeries, jsou klíčovými částmi/nv její současné odpovědnosti. Alison je pravidelným řečníkem na technických/nkonferencích a na konferencích COMMONu po celém světě a je držitelkou/ncelé řady medailí Speaker Excellence, které uděluje COMMON/nNorth America.

Dušan Mondek

Sítě elektronických komunikací ČVUT FEL v Praze/n Současná pozice: CEO bezpečnostní fi rmy Boxtrap/nzaměřené na oblast síťové bezpečnosti a pokročilou/nbezpečnostní analytiku Dřívější pozice: IBM Security/nClient Technical Professional for Central and Eastern/nEurope.

Jan Musil

Jan Musil pracuje ve společnosti IBM od roku 2002 jako technická podpora prodeje produktů portfolia IBM Cloud se zaměřením na databázové platformy, řešení Unified Governance, jako jsou IBM Optim a StoredIQ a na služby Watson AI. Ve společnosti IBM pracuje na pozici Client Technical Professional pro Střední a Východní Evropu.

Jiří Kolařík

Se systémy AS/400 a IBM i pracuje od roku 1992, převážně v oblasti návrhu a vývoje aplikací. Jeho preferovaným vývojovým prostředím pro aplikace je 4GL nástroj LANSA. Pro produkty LANSA vede také školící kursy v ČR a SR. Má bohaté zkušenosti s různými uživatelskými rozhraními IBM i aplikací (5250 terminál, Windows klient, Web, refacing ). V roce 1996 se podílel na vytvoření jedné z prvních web aplikací v ČR, běžících na platformě AS/400.

Lukáš Jelínek

Vystudoval FEL ČVUT, obor výpočetní technika. Pracoval ve firmě ERA a.s. na vývoji SW pro civilní a vojenské pasivní radiolokační systémy. Od roku 2005 podniká především v oblasti webových aplikací a webdesignu, od roku 2019 se podílí na projektu open-source routeru Turris. Aktivně se věnuje Linuxu, svobodnému softwaru a problematice otevřených datových formátů, protokolů a otevřených dat.

Michal Řehák

Od roku 1996 zaměstnancem IBM. V současné době pracuje jako konzultant v oddělení IBM Lab Services se zaměřením na podporu IBM i systémů. Specializace HA řešení, ochrana dat. Certifikace Mimix, iTera, Powerlock, Tango/04.

Milan Kalabis

O roku 2021 Kyndryl, do 2021 IBM, oddělení GTS od roku 1993. IT Specialista i5/OS se zaměřením na komunikace, ochranu dat, kryptografie HSM modul. IBM i5/OS® security a system monitoring, MQ IBM i , IBM p,x monitoring . V roce 1997 tři měsíce v Rochester MN na pozici IST level 3 zákaznická podpora, v roce 2007 Rochester, MN ITSO residence na téma Protecting i5/OS Data with Encryption

Miroslav Iwachow

Miroslav Iwachow je Business Development &/nTechnical Support Manager společnosti Avnet pro/nEvropu. Před nástupem do Avnetu v roce 1999/npracoval 6 let v IBM Česká republika jako/nproduktový manager pro iSeries. V současné době vede/ncertifikační školení pro obchodní partnery a je stálým hostem/nIBM v Rochesteru, kde pracoval na posledních třech vydáních/ntechnických příruček iSeries and AS/400e Handbook/na iSeries and AS/400e System Builder. Do jeho/nzodpovědnosti rovněž spadá podpora obchodních partnerů/nv oblasti High Availablilty po celé Evropě.

Pavel Hampl

Více než 20 let se věnuje Unixovým operačním systémům/n(AIX, RedHat Linux a HP-UX certifi kace). Mimo jiné má 6 let/npraxe ve Švýcarsku (například v UBS bank) a 5 let v IBM/nCzech jako AIX specialist. Kromě administrace Unixových/noperačních systémů se dlouhodobě zaměřuje na oblast/nOS a storage monitoringu, virtualizace a performance tuningu. Je autorem/nOpen Source monitorovacích nástrojů LPAR2RRD a STOR2RRD

Jiri Sochr

RNDr. Jiří Sochr, narozen v roce 1967 v Havlíčkově Brodě,/npracuje jako IT Architekt a IT Specialist pro Kyndryl Client Center (Stratgic ountsourcing) v Brne. Jeho kariéra zahrnuje více než 35 let/nzkušeností s IBM technologiemi, z toho 32 let na platformě/nAS/400 (IBM i). Zajímá se obecně na POWER systémy/nz pohledu HW, virtualizace na bázi VIOS a IBM i (iVirt). Dále se specializuje na/nnásledující obory v rámci IBM i platformy - DB2, Communications, Security,/nPrinting, Application Development (Rational tools), apod. Od roku 2011 je/nspoluautorem většiny Redbooků typu IBM Technical Overview pro verze IBM i/n7.1, a 7.2 v rámci IBM ITSO. V cervnu 2014 byl jmenován jako Senior subject/nmatter expert pro IBM i v rámci EMEA Technical leadership teamu v rámci/nIBM GTS. Specializuje se posledních 12 let na Cross Site Mirroring (XSM), PowerHA a obecně na storage based replikace.

Václav Matoušek

Absolvent VŠSE Plzeň, fakulta elektrotechnická, obor/nelektronické počítače. Od roku 1993 pracuje v IBM ČR/nv obchodním týmu prodeje AS/400 a iSeries. Specializuje se/nna předprodejní podporu.

Vladimír Župka

Od roku 1965 jsem programoval na několika počítačích včetně AS/400. V současnosti jsem v důchodu a příležitostně školím předměty týkající se systému AS/400 (iSeries, System i, IBM i) pro různé společnosti a někdy se také účastním menším dílem v projektech jako programátor. Mým oblíbeným jazykem je RPG, ale programuji i v jazycích Cobol, C a Java.

Milan Langer

Absolvent ČVUT fakulta strojní. Práce na AS/400 od roku 1996 v různých pozicích. Nyní administrátor pro systém i v ČSOB.

Petr Havlík

Zasvětil celý svůj pracovní život IBM. Už během studia na ČVUT trávil volný čas příležitostnými pracemi pro IBM v rámci oddělení Networkingu. Po úspěšném ukončení studií v 1992 nastoupil do HW oddělení IBM, které následně od roku 1995 řídil. V průběhu téměř 20 let práce v HW oddělení získal obdivuhodný vztah především k serverovým Technologiím Power. O přednostech těchto serverů dokázal přesvědčit nejednoho zákazníka. Petr také publikoval řadu odborných článků a věhlasu dosáhl především památným rozhovorem pro Český rozhlas o zvyšování výkonu procesorů jejich hlubokým zamražením. Petr prošel řadou lokálních i mezinárodních managerských pozic a v současné době je obchodním ředitelem IBM pro komerční sektor.

Rudolf Pecinovský

Je špičkovým odborníkem na výuku programování. Publikoval již 39 učebnic, které byly přeloženy do 5 jazyků, a nepřeberné množství článků a příspěvků na odborných konferencích. Je autorem metodiky výuky programování "Karel", navazující metodiky "Baltík" a moderní metodiky výuky objektově orientovaného programování "Design Patterns First". Učí programování na VŠE. Knihy "Naučte se myslet a programovat objektově", "Myslíme objektově v jazyku Java" a „Návrhové vzory – 33 vzorových postupů pro objektové programování“, patří k absolutně nejlepší odborné literatuře o objektovém programování.Jeho práce mu je posláním a dá se říci, že je „evangelista“ objektově orientovaného programování.

Martin Michálek

Martin Michálek, Freelancer Martin na volné noze konzultuje vývoj webů a pořádá kurzy o responzivním designu, CSS3 a HTML5. Současne píše blog Vzhůru dolů a vede spolek organizující pražské a brněnské komunitní akce Frontendisti.cz. V posledních letech pracoval na projektech například pro VašeČočky.cz, Českou televizi a další.

Jan de Putter

Jan de Putter, LANSA EMEA Account & Partner Manager of LANSA (since 2007) Working with LANSA clients and partners in the Europe region, particularly enthusiastic on our new cloud GDSN solution - SyncManager, a real game-changer. Consulting with clients to shape solutions to meet the needs of their organisation. Believes there is a big difference between motion and progress with a focus on measurable results versus activity. Forms long-term partnerships built on trust with co-workers, clients and business partners and approaches the business with a sense of responsibility.

Pavel Hrabina

Pavel Hrabina, IBM ČR V roce 2011 nastoupil do společnosti IBM jako Vedoucí Inovačního Centra IBM. V současné době se věnuje problematice Cloudu, Průmysl 4.0 a startupům. Nejvíce se věnuje PaaS a to konkrétně platformě Bluemix. Je Bluemix instruktorem a Bluemix evangelizátorem. Na cloudových projektech pracuje jako Bluemix architekt. Problematice cloudu se věnuje od roku 2011 kdy založil ve společnosti IBM Cloud Competency Center. Je školitel agilního řízení projektů na platformě Bluemix.

Aleš Zelený

Aleš ZelenýAleš Zelený, ČS

- Borland Interbase / Firebird v městské knihovně v Praze
- 15let zkušeností s databází Oracle
- 3 roky u PostgreSQL

Pavel Stěhule

Pavel Stěhule, GoodData S PostgreSQL pracuje od roku 99, kdy PostgreSQL byla jedinou o.s. databází, ve které bylo možné psát uložené procedury a otestovat většinu ukázkových SQL příkazů. Během posledních šesti let publikoval téměř čtyři desítky článků na rootu, většinou tematicky zaměřené na PostgreSQL. Vytvořil a udržoval http://postgresql.ok.cz. Nyní se stará o http://www.postgres.cz. Aktivně se podílí na vývoji PostgreSQL, především na doplňování funkcionality jazyka PL/pgSQL. Je autorem modulu orafce, který se používá pro usnadnění migrace z Oracle na PostgreSQL, rozšiřujícímu modulu PL toolbox a modulu pro komfortnější kontrole kódu v PL/pgSQL - plpgsql_lint a plpgsql_check. Pracuje jako programátor ve společnosti GoodData a příležitostně školí, propaguje a konzultuje PostgreSQL.

Roman Mošnička

Roman MošničkaRoman Mošnička, IMPROMAT-COMPUTER.

Více než 15 let pracuji jako linuxový a unixový administrátor. Působil jsem ve firmách Česká Pojišťovna a.s. a s IT Solutions s.r.o. Poslední rok pracuji ve firmě IMPROMAT-COMPUTER jako konzultan se zaměřením na linuxová řešení.

Martin Vaňous

 

FISd: Robotizované klonování Produkčních prostředí do Testů včetně spuštění v izolovaných sítích pro testy, upgrades apod. Large scale migrace a implementace Power systémů: zkušenosti z implementací v Evropě, Asii a Americe. DRAPP: nástroj pro migrace Power systémů a aplikací (řádově TB) mezi lokalitami (implementace specifického privátního cloudu).

Václav Rosecký

Absolvent aplikované informatiky na FI MU, od roku 2011/npracuje v AEGIS s.r.o. Zabývá se vývojem SW na platformě/nJava, má ale zkušenosti i s C/C++ a PHP. Podílel se na/nvývoji open source řešení pro datové schránky.

Sledujte nás

COMMON Česká republika, z.s.
Datum vzniku: 20. června 2000
Spisová značka: L 10973 vedená u Městského soudu v Praze
Identifikační číslo: 70849706
Právní forma: Spolek