Doprovodný program
Podobně jako na všech COMMON konferencích i v Jasné jsme pro Vás připravili zajímavý doprovodný program.
 
Neděle 21. května 2017
Večer v Rotunde 17:30 - 21:00
Prednáška ochranára Erika Baláža 21:30 - 23:30

 

Hotel RotundaVečer v Rotunde
Nedeľu večer spríjemní posedenie pri krajových špecialitách v Rotunde na Chopku.

 

Vyhliadková reštaurácia s exkluzívnym 360 stupňovým panoramatickým výhľadom v nadmorskej výške 2 004 m.n.m na vrchole Chopku s kapacitou 100 miest. Vyneste svoje chuťové poháriky k oblakom. Priamo na vrchole Chopku privíta všetkých vyznavačov horských športov reštaurácia Rotunda. Svojich návštevníkov poteší širokou ponukou jedál, ku ktorým vám ponúkne aj magický panoramatický výhľad na krásy Slovenska.

 

Erika BalážPrednáška ochranára Erika Baláža
Erik Baláž (1978) vyrůstal pod Vysokými Tatrami. Ve své diplomové práci se věnoval ekologii medvědů. Už od dob studií byl aktivní v různých kampaních za záchranu přírodních lesů a velkých šelem.

 

Náčelník kmeňa Tatry lesoochranárskeho zoskupenia VLK. Spoluzakladal spoločnosť Arolla Film, v ktorej sa s kolegami snaží prostredníctvom autentických záberov sprostredkovať vlastné nadšenie pre divokú prírodu širokej verejnosti a tým prispieť k ochrane konkrétnych území divokej prírody. Prvý dokumentárny Arolla film Strážca divočiny priniesol citlivé pozorovania z Tichej doliny vo Vysokých Tatrách. Filmovanie medveďov v ich prirodzenom prostredí autori z BBC či ORF po pár dňoch zrušili ako príliš náročné. Natáčanie filmu Vlčie hory na dnešnej hranici Slovenska, Ukrajiny a Poľska v skutočnej divočine trvalo 500 dní. Najnovším filmovým počinom je Život v oblakoch z prostredia Vysokých Tatier. V dokumente sú vo svojom prirodzenom prostredí zachytené kamzíky, jelene, medveď či dokonca rys.

 

 

Pivní lístek, pivního workshopu
V rámci pivního workshopu bude průběžně probíhat řízená degustace piv jak "domovarnických", tak piv z profesionálních minipivovarů. Věříme, že bude příjemně překvapeni kvalitou všech degustovaných vzorků.

 

Na workshopu ochutnáte:
GEMERVAR Russian imperial rasputin stout
GEMERVAR Chimay grande
GEMERVAR Pivo s citrou
GEMERVAR Gemerretro
minipivovar ISAO IPA 15
minipivovar Mayzus Chotoviny Stout 15

 

Alternativa:

 

Attachments:
Download this file (Erik_Balaz_Demanovska dolina.zip)Erik_Balaz_Demanovska dolina.zip65515 Kb
 
Pondělí 22. května 2017
Večera 18:00 - 21:00
Pivní workshop 19:00 - 23:00
Lobby bar do 23:00

 

Pivní workshop
Výroba piva v domácích podmínkách je již několik desítek let oblíbenou zálibou například v Austrálii, Kanadě a USA. Vaření piva v domácích podmínkách, nebo domovarnictví, jak by v doslovném překladu zněl anglický termín homebrewing, se také v našich zemích poslední roky stále více rozšiřuje.

V domácích podmínkách lze s trochou umu a zkušeností vytvořit daleko lepší piva než ta, která známe z průmyslových pivovarů. Většině domovarníků stačí vařit výborná, až výjimečná piva. Je však celkem dost případů, kdy si domovarník založil malý pivovar a z koníčka se stalo zaměstnání.

Existuje několik cest, jak doma vyrábět pivo. Od jednoduchého použití mladinového koncentrátu, přes použití sladového výtažku, až po vaření piva ze základních surovin, jako v pivovaru. Také vybavení může být různé. Od běžných hrnců a kuchyňských pomůcek, až po speciální technologii.

O tom jak začít, jak se vaří pivo, jaká jsou úskalí, na co si dát pozor a hlavně proč se do toho pustit, bude tento workshop. Wokshop povedou tři slovenští domovarníci z Rimavské Soboty pod vedením ikony slovenské domovarnické scény, Miroslava Blanaroviče. Součástí workshopu budou prezentace, degustace vzorků piv jak od našich instruktorů, tak od malých pivovarů, diskuse a také praktická ukázka uvaření jednoduchého piva.

Účastníci, kteří se na workshop registrují, obdrží na závěr zajímavý dárek.

 

Miroslav BlanarovičMiroslav Blanarovič
Sláva niekdajšieho Pivovaru Gemer v Rimavskej Sobote už zapadá prachom. Posledná várka zlatistého moku sa v ňom naposledy vyrobila v roku 2006. Roky si tu odkrútil aj vyučený sládek Miroslav Blanarovič. S krachom pivovaru sa dodnes nedokázal zmieriť. Napokon sa svoje vedomosti a skúsenosti rozhodol využiť netradičným spôsobom. Pivo si začal variť doma.

 

„S varením piva som prišiel do kontaktu už počas školskej praxe,“ zaspomínal si na svoje pivovarnícke začiatky majster a dodal, že najťažšia práca pri príprave tohto nápoja bývala vo varni. „Ak chcete uvariť dobré pivo, potom celé telo aj myseľ musia byť počas procesu v maximálnom nasadení.“

 

 

Juraj KepkaJuraj Kepka
Juraj Kepka je výtvarník a sochár. Výtvarnej tvorbe sa venuje od detstva. Prvé sochy a reliefy začal robiť v roku 1975 a od vtedy sa venuje maľbe a soche s väčšimi i menšími prestávkami dodnes. Od roku 2009 je členom Zvolenskej sedmičky. Býva v Rimavskej Sobote.

 

 


Common Česká republika, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting